Hjem / Nyheter / J95 til finalen i Baldus Cup for andre år på rad

J95 til finalen i Baldus Cup for andre år på rad

– Sterk prestasjon av jentene
For andre år på rad spilte LHK-90s J95 seg frem til finalen i Baldus Cup på Lillehammer. Denne gangen måtte de regjerende Baldus-mestre fra Romerike til sluttstrekke våpen for Tveter fra Østfold. Men trener Svein Risberget var meget godt fornøyd med jentenes prestasjon.

Baldus Cup er en av landets største håndballturneringen. Den ble i pr arrangert 26-28 april og samlet 3000 spillere fra mer enn 300 lag.

J95-klassen var den største med over 30 lag fra både Sverige og Norge.

– Vi var spente før vi dro. Siden vi vant i fjor, var det litt spesielt. Men vi snakket om det på forhånd og det var en motivert gjeng som dro fra Lillestrøm, forteller Svein.

Reprise fra i fjor

Meldal i første kamop gikk veldig greit. I neste kamp ble det reprise på fjorprets finaledrama. Jentene møtte Fåberg.Det ble en grei kamp. Men det endte med tap. Dermed måtte jentene jobbe for å bki puljevinnere.

Mot svenske Irsta, et sterkt lag som vant over Fåberg, gjorde jentene en kjempekamp. De vant med fem mål. Men likevel ble de nummer to. Irsta gikk foran på målforskjell.

– Det betød at vi måtte ut i 1/16 finaler kl 0730 søndag morgen, forklarer Svein

Tett med kamper

Morgenkamper har vært en liten nøtt å knekke for LHKs friske J95-spilelre. Men denne gang var det en heltent gjeng med 13 og 14-åringer som møtte på banen. Og dermed ble det grei skuring. Kamp etter kamp ble vunnet – – i alt fem matcher ble unnagjort i løpet av dagen. Også sterke Spjelkavik ble senket i seminfinalen.

I finalen, etter majestetisk innmarsj, med musikk, flagg og opplesing av spillernavn, ble det til slutt tap for Tveter, et lag som kom noen plasser foran dem i A-sluttspillet, og som var turneringens beste, alt i alt.

– Hva synes du om turneringen og finalen, Svein?

– Det var sterkt av vi klarte å heve oss i hver kamp gjennom turneringen. Det viste at jentene er blitt ett år eldre., I fjor var de slitne mot slutten. I år tok de det lettere, De ga 100 prosent hele tiden. Men Tveter var det beste laget. Og det visste vi fra før. Det lærte vi i A-sluttspillet. De hadde bra forsvar. Men vi fulgte dem helt til de la merke på oss. Da slet vi,. Fikk ikke i gang angrepsspilet vårt. Og da dro de fra. Men vi ga alt og summa sumarum er jkeg veldig fornøyd med hvordan jentene spilte håndball i 12 timer.

– Hva var beste kampenn, da?

– Mot Spjelkavik og Rapp i kvart og semifinalen. Da spilte vi veldig bra. Vi kjørte tempo. Vi var bra i forsvar. Og vi hadde to bra keepere.

– Hva synes du er de største styrkene?

– Forsvarsspillet vårt. Det er bra. Og så holder vi høyt tempo. Det er vi nødt til å gjøre ogsål. Vi mp utvikle kontruingene og formasjonene våre for å henge med i utviklingen, Det er nå det virkelig gjelder, nåp det skjer, og forskjellene mellom lagene kommer, sier Svein.

Den tidligere norgesmesteren og Fjellhammer-spilleren forteller at J95 pr idag teller 14 spillere. De har slitt med litt småskader i år. Laget har trent hele året, det har gitt resultater. Laget kom litt under midten på tabellen i A-sluttspillet. Det er en bra presteasjon. Og jentene er fokuserte på trening. Det lover også bra med tanke på videre utvikling.

Idag trener jentene to timer tre ganger i uken,

– Vi prøver å ha høy kvalitet på alle treninger. Og vi krever og får innsats av jentene. Da får vi også utvikling ut av det, sier Svein.

Det neste store som skjer for jentene er eliteserietrening på Oppsal 5-6 juni. Der skal bare de aller beste J95-lagene i Norge delta. Dernest skal jentene trene seg opp mot Partille Cup i Danmark.

Det blir første gang jentene deltar i Partille og garantert en bra opplevelse, en fin belønning for mange flotte prestasjoner jentene har skapt for klubben og laget det siste året.

Vi ønsker jentene lykke til videre!