Hjem / Nyheter / Sportslig Utvalg har løst trenerkabalen:

Sportslig Utvalg har løst trenerkabalen:

Det nye trenerteamet på plass
– Trenerkabalen er løst, sier Linda Næss Solheim i Sportslig Utvalg. Det betyr at samlige lag fra J8 til damelaget har trener neste sesong. Med det nye trenerteamet har LHK-90 også fått to nye medlemmer – begge med lang fartstid fra håndballen.

Totalt stiller LHK-90 med et titalls trenere og assistenttrenere neste sesong – fra de aller yngste på åtte år og til de eldste damelagene.

Et sted mellom 15 og 20 lag er påmeldt til neste sesongs seriespill. Noen av årgangene håper man å kunne stille med to lag.

– Charlotte Dehli Westby har hatt ansvaret for de under 13. Jeg har holdt i de over. Det har ikke vært noen lett jobb. Så vi er glade når alt nå er i boks, sier Linda.

Tøff jobb å finne gode trenere

Å få tak i kompetente og gode trenere er ikke lett. Det kan alle ledere i håndballklubber skrive under på. Hver ettervinter og vår jaktes det med lys og lykte etter barne og ungdomstrenere av godt kaliber. Det er stor rift etter de beste.

For gode trenere er nøkkelen ikke bare til suksess og sportslig utvikling, men også til trivsel og trygghet og spillere som fortsetter med idretten.

Linda kan avsløre at man etter forrige sesong ganske raskt avdekket at det var behov for tre nye trenere. For å få disse på plass var man i kontakt med over 20 kandidater.

Til slutt ordnetheldigvis saken seg på aller beste måte.

Her kan Linda og SU presentere ungdomskabalen:

J13 og J16: Johan Osvald Sander.

Johan Osvald Sander, populært kalt Osvald, har 30 års erfaring fra håndball. Han har vært i en rekke klubber på Romerike, flest av dem i Eidsvoll IF. Han er også dommer. Han har trent mange jentelag, alt fra J13 og til damelag. Nå sist var han en del av trenerteamet for J94 i Skedsmo HK. Osvald er bosatt på Råholt og er allerede i gang i LHK-90. – Osvald elsker håndball og vi er glad for at han tar to lag, sier Linda.

J14: Svein Risberget.

Svei har har trent J95 fra starten og fortsetter for fullt også kommende sesong. Han er tidligere norgesmester for Fjellhammer og har en lang spillerbakgrunn. – Det er kjempebra at Svein fortsetter. Han er en ressurs for klubben og har fått til mye med spillergruppen sin de siste årene. Han er også med i SU, sier Linda.

G14: Heidi Lien tar gutter 14 fra neste sesong.

Er klubbens andre nye ansikt på ungdomssiden denne sesongen. Heidi kommer fra Frogner håndball. Hun har trent flere guttelag, har vært spiller selv. Er ferdig trener 2 nå om kort tid og Linda er storfornøyd med å ha kapret Heidi til klubbens G14 lag.

J17. Her fortsetter Jon Dobloug.

Tidligere Fjellhammer-profil og norgesmester, trener i flere år for LHK-90s danmelag. I fjor tok han over J192. I Romerike Blad sto det nylig at Jon også var blittansvarlig for elitesatsningen på herresiden i Fjellhammer. Men Linda forteller at Jon likevel fortsetter som før i LHK-90. – Det er fint at vi har fått med Jon videre. Han er erfaren, har en fin spillergruppe som er i god utvikling, sier Linda. J91. Her fortsetter Arne Sæther.

J91 og damelaget: Arne Sæther

Arne er mangeårig norgesmester og keeperveteran på elitenivå, mangeårig trener både i Fet og LHK-90. De siste sesongene har han oppnådd mye bra med J91, som så sent som i vår holdt på å rykke opp i 4 divisjon som klubbens damelag. – Det er kjempepositivt at vi får med Arne videre. En trener med masse kompetanse. Norgesmester. Sitter med mye inne, sier Linda.

J91 kommer også i år til å stille som damelag. Men nå kommer vi faktisk Lillestrøm til å stille med to damelag – ett i femte og ett i sjette divisjon.

Bakgrunnen er at en rekke tidligere LHK-spillere som har vært i fødselspermisjon, jobbet eller studert, har returnert til gamleklubben.

– Det er kjempekjekt å få disse damene tilbake til sine håndballrøtter. Og når vi er så mange kan vi satse med to lag. Det er kjempefint, forteller Linda.