Hjem / Nyheter / Eva Semmerud gikk fra styrejobb til laglederverv i LHK-90

Eva Semmerud gikk fra styrejobb til laglederverv i LHK-90

– Stortrives i laglederjobben
– Du er både pakkesel og administrerende direktør. En kjempefin jobb, sier Eva Semmerud. Hun gikk fra styreverv til laglederjobb i LHK-90. Her forteller hun nærmere hva det vil si å ta på seg et laglederverv. Det bør ikke avskrekke noen, mener hun. Snarere tvert i mot.

Det er romjul. J17 trener sammen med G15/G16 i Skjettenhallen. Ute på banen er trener Osvald. På sidelinjen finner vi Eva. Laglederen.

I tre år var hun styremedlem, en kort periode også vikarierende leder. De siste to årene har hun vært lagleder for J93/J94.

– Hvordan er det å være lagleder for denne jentegjengen vår på J17?

– Det er en kjempegjeng. Med mye humør og spilleglede. De kunnne nok vært litt flinkere til å stille på trening. Men når de møter jobber de og går inn for treningene.

– Hva innebærer egentlig en laglederjobb?

– Det er mye logistikk. Du skal sørge for at alt er på plass.

Eva forteller at i forkant av dagens trening har hun brukt en time på å sette opp terminlisten for vårsesongen.

Hun har funnet ut på håndballforbundets nettside når kampene skal foregå, sett på når laget skal møte hvor. Deretter har hun sendt ut info til alle spillere og foreatte om dette.

– Siden sender jeg ut info med påminnelse foran hver kamp. Jeg sørger også for at vi har det vi trenger. Tape, plaster, isposer etc. Så har jeg dialogen med treneren og med spillerne. Jeg er på 90 prosent av treningene. Synes det er viktig.

– Noe mer?

– Ja. Jeg er lagets pakkesel. Sørger for å hente vann til jentene. Tar vare på klokker, smykker etc. I tillegg har jeg et beredskapslager med spenner, hårstrikker og tamponger i tilfelle noen trenger det.

Eva sier at som lagleder kan du legge ned det du ønsker av tid. Noen bruker veldig mye tid, andre mindre.

Selv er hun med på trening 2-3 ganger i uken. Det tar cirka 2 timer. I tillegg bruker hun vel en time i uken på papirarbeid og sende ut info.

Totalt blir det cirka 4-5 timer i uken, sier Eva.

– Hva med egenskapene en lagleder trenger?

– Det gjør ikke noe om du er litt tålmodig. Litt rund i kantene. I tillegg er det OK å være litt menneskekjenner. Særlig når du leder jenter i 16-17 års alderen. Da farer mye forskjellig rundt i hode og kropp. I tillegg er det bra om du er litt ryddig i hodet. Det går ganske mange beskjeder fra mange ulike kanter.

Hun betegner laglederjobben som litt som poteten. Du gjør alt. Men egentlig handler det om at du har ansvaret for det administrative rundt et lag. Du er lagets administrative direktør.

– Du hjelper treneren. Spillerne. Har dialog med de foresatte. Melder inn jentene til hovedlagledelsen. Setter kamper, bytter kamper, snakker med regionkontoret og andre klubbers lag. Planlegger cuper, eller delegerer det til andre i voksengruppa rundt laget.

– Men det sportslige har du ikke noe med?

– Nei. Det er trenerens ansvar. For min del er det greit. Jeg elsker håndball, men har aldri spilt de selv. Jeg kan det ikke.

Eva beskriver seg selv som en dame i sin beste alder. Hun er bosatt på Kjeller. Er skilt. Jobber i politiet med trafikksaker. Hun er generelt interessert i sport, håndball og fotball spesielt. Datteren på16 har spilt håndball i LHK-90 siden hun var 9. I mye av tiden har Eva vært med å tatt ansvar for klubben og takket ja til ulike verv.

– Hvordan var det å sitte i styret?

– Gøy og litt slitsomt. Jeg var dommerkontakt. Det å være med å styre klubben er interessant.

– Hvordan vil du med så langt fartstid beskrive klubben?

– Det er en breddeklubb. En veldig sosial og fin klubb, et sted det er godt å være og hvor jeg har opplevd å få hjelp med det jeg har trengt hjelp til.

– LHK-90 anno 2011?

– Spennende. Det er satt i gang mye nytt. Det nye styret har jobbet bra. U12 College er jo et kjempebra tiltak. Det samme er resten av samarbeidet med Lillestrøm Topphåndball.

– Hva er håpet ditt for laget ditt fremover?

– At jentene fortsetter også etter sommeren. Til sommeren drar vi til Granollers Cup utenfor Barcelona. Det har vært en gulerot. Men jeg håper at de fortsetter også etter den turneringen er unnagjort, slutter Eva.