Hjem / Klubb / Historie

Historie

Lillestrøm Håndballklubb så dagens lys på Lillestrøm videregående skole i oktober 1966 takket være håndballinteresserte elever og en lærer.

Klubben het først Snilen. Men fra 1969 har navnet vært Lillestrøm Håndballklubb. Trener i pionerårene var idrettslærer Tore Gulbrandsen. Tor Børre Dahl ble den første lederen.

Klubben var først bare en gutteklubb, men etter hvert kom også jentene med i klubben.

På slutten av 70 og begynnelsen av 80-tallet lå Lillestrøm Håndballklubb på topp i 2. divisjon Klubben opplevde medgang, fikk ny hall og arrangerte både konserter og landskamper. Mab var svært nær ved å rykke opp i eliteserien med den profilerte spillende treneren Roger Hverven på midten av 80-tallet. Men dyre reiser og satsing på herrelaget belastet økonomien og kostet klubben til slutt eksistensen. Klubben ble lagt ned senhøsten 1987. Skedsmo fikk divisjonsplasseringen, Lillestrøm/Fram IL spillerne.

Først i 1990 var det mulig å gjenreise spesialklubben for håndball i Lillestrøm-området. Men siden den forrige klubben var nedlagt, mente Norges Håndballforbund at den nye klubben måtte få et annet navn. Dermed ble det Lillestrøm HK-90 – eller LHK-90. Tallet «90» henspilte på årstallet 1990, året da klubben ble født på nytt. Sentral i gjenreisingen av klubben var Kari Larsen. Kari Larsen var fortsatt med i 2013 som arrangementansvarlig.

På slutten av 90-tallet var det cirka 100 medlemmer i klubben. Klubben ble drevet av foreldre og ildsjeler, det var en breddeklubb, stort sett myntet på barn og unge. Men klubben skulle etter hvert øke i antall. Utover på 2000-tallet økte antallet medlemmer til 250 aktive.

Fra 2010 til 2013 har klubben vokst til 334 medlemmer i alderen 6 til 50 år. I 2013-2014 sesongen deltar klubben med lag i 26 regionseriene. I tillegg har klubben lørdagshåndball for 4-7 åringer, håndballskoler for 6 og 7 åringer, samt minihåndball og Loppetassen for 8-åringer.

Klubben klarte å kvalifisere seg for landsserien for 16-åringer, Bring-serien, og rykket for første gang opp i fjerde divisjon i 2011-2012-sesongen. Laget har i dag seniorlag i 4, 5 og 6 divisjon, samt et J33 lag.

I juni og juli 2013 gjorde klubben sine beste prestasjoner internasjonalt. J18 vant Granollers Cup i Spania og J99 tangerte J95s Partille-resultat med å gå til kvartfinalen.

Budsjettet er i 2013-2014-sesongen på cirka 1,5 millioner kroner. Målet er å øke inntektene med 200 000 utover budsjettet og investere dette i trenere. Klubben er meldt opp i landsserien Bring J16 og J18, og håper å kvalifisere seg til disse. Klubben har også bra ettervekst, med flere store yngre årganger, deriblant en årgang med over 35 10-åringer.

Klubben har engasjert en sportslig leder, to spiller og trenerutvikler og har investert mer enn før i trenerkompetanse. Klubben har en felles grunnplan for alle lag som inkluderer en felles måte å spille på. Klubben setter også krav til at trenerne har håndballtrener-utdannelse eller er villig til å ta kurs for å skaffe seg den nødvendige kompetansen. Klubben ønsker nye spillere velkommen på alle årganger.

Klubben har et mål om å ha lag som kan kjempe om en plass i 2. divisjon i 2017. Da skal i henhold til målsetningen Lillestrøm HK også være en av Romerikes to fremste klubber i 16 og 18-årsklassen, basert på kvalifseringene til landsseriene siste fem år, foruten å ha et reelt spill og utviklingstilbud til alle.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com